Imprimir |  Close this window

Transilvanians

Transilvanians fórmanse no ano 2004 na cidade de Vigo. A banda está composta por músicos experimentados de outras bandas da escena viguesa de estilos moi dispares.
O que os leva a unirse e a paixón que senten por estilos de música negra coma o Soul, Funk, R&B e moi especialmente polo Ska, Rocksteady e o Early Reggae Jamaicanos.
Todo isto unido a súa afección polo xénero de terror, a serie B e a ciencia ficción conforman unha proposta cando menos orixinal.

Xunto a composicións propias tamén interpretan temas de The Skatalites,  The Temptations, The Melodians, Georgie Fame ou os británicos The Clash. Xa desde a súa estrea discográfica, os seus traballos son unha boa mostra dos gustos e mais da calidade dos Transilvanians. Grande importancia da parte instrumental, cunha sección de ventos senlleira sobre unha base ben estruturada, á que se engadía na primeira época, e non en todos os temas, a voz de Almudena Janeiro, no últimos anos Javier Marcos, para apresentar un resultado final que arrecende á Xamaica dos anos cincuenta e sesenta.

Despois de varios trocos de formación, catro traballos discográficos e numerosos concertos pola xeografía estatal e internacional (Portugal, Alemaña..) co seu propio repertorio ou apoiando a artistas como Roy Ellis aka Mr. Symarip, lenda do Reggae ao que acompañan de maneira habitual en directo e co que gravaron o pasado 2012 o seu novo single “You Can’t Leave Now”, no 2013 presentan  Kings Of Catacomb Reggay novo EP composto por 4 cancións para despois preparar o seu primeiro tour europeo no verán de 2014.

Transilvanians son


Charly "Doctor C" Varela - guitarra

.Javier Marcos – Voz e percusión. 

Nestor Meizoso – Baixo.

Xabi Vieitez – Piano & Hammond.

Kino ‘Little Cobra’ – Batería & voz.

Pedro Farinhas – Saxo & percusión.

Antonio Rodríguez – Trombón & voz.

Tamén pasaron polo grupo: J. Vicente – Guitarra. Almudena Janeiro - Voz.

Discografía

- 2006 TRANSILVANIANS - CD/EP vinilo 7” (Ejecutor Records & ZombieJ)

- 2010 VAMPIRE LOVER - CD (ZombieJ Records).

- 2010 THE VAULT OF.. - SG vinilo 7” (Liquidator Music)

- 2012 ROY ELLIS meets TRANSILVANIANS - SG vinilo 7" (Liquidator Music)

- 2013 KINGS OF CATACOMB REGGAY - EP vinilo 7” (Liquidator Music)

- 2014 Echo, Vibes & Fire LP/CD (Liquidator Music, 2014)

Recopilatorios
- 2008 SERÁ SI HAY, UN TRIBUTO A POTATO – Transilvanians inclue ‘Kiki’ (SoundRebel)
- 2011 CANTA HISTORIA NA BARRIADA, XX ANOS DE SKACHA – Transilvanians inclúe ‘The Ghost of Bouzas’ (La Contra Records)
- 2012 A TRIBO TODA BAILA – TRIBUTO A OS RESENTIDOS Transilvanians inclúe ‘En Kampuchea’ (Wea Spain)

Imprimir |  Close this window